Barcelona

Benvinguts al nostre Blog:
El Reial Santuari Sant Josep de la Montanya, és el primer Santuari construït per honorar a Sant Josep, l’espòs de  Maria y pare adoptiu de Jesus.
El Santuari pertany a la congregació de Mares de Desemparats i Sant Josep de la Muntanya. El conjunt arquitectònic es va poder realitzar gràcies a la Fe, la confiança i l’impuls de Beata Petra de San Josep, Fundadora de la Congregació.

En 1895 va començar a aixecar-se aquest Santuari, la seva església es va inaugurar el 20 d’abril de 1902. Beata Petra o Mare Petra com prefereixen nomenar-la a la congregació, és un dels grans Apòstols Josefins del segle XIX. El Papa Joan Pau II es va referir a ella com una dona de “cor de foc” el dia de la seva Beatificació, el 16 d’Octubre de 1994.
Beata Petra va saber veure que en aquesta “Muntanya Pelada”, nom que rebia el lloc a principis del s. XX, un gran lloc de devoció Josefina. Mare Petra va dir: “Aquí vindrà gent de tot el mon”.
I així a sigut des de la seva inauguració: miler de persones visiten al llarg de l’any aquest preciós Santuari per encomanar-se a Sant Josep de la Muntanya, una devoció estesa per tot el mon.
L’edifici principal del Santuari és un exemple de Modernisme a Barcelona. El seu arquitecte, Francesc Berenguer i Mestres, era un col·laborador habitual d’Antoni Gaudí.
El Santuari acull, també, des de els seus inicis a nens, nenes i joves en rics d’exclusió social. Actualment són menors tutelats per la Generalitat de Catalunya i, a més, col·labora amb altres organitzacions i fundacions que donen suport a altres problemàtiques del barri: ajuda a famílies, gent sense sostre….

Santuario San José de la Montaña
San José de la Montaña.

colabora

La veneración de los Barceloneses hacia el Santuario San José de la Montaña

Fue muy numerosa desde un principio. No estando acabado el Santuario San José de la Montaña los diarios de la época se hacía eco de las peregrinaciones hacia el Santuario que se realizaban durante el mes de Marzo para realizar las conocidas peticiones a San José y el 19 de Marzo como el día de la Gran Celebración de San José.

Santuario San José de la Montaña/ Santuari Sant Josep de la Muntanya

 

 

 

 

Google+

Dejar un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.